Tips voor een duurzame kinderwagen

Tips voor een duurzame kinderwagen

Het team van Baby Max is dol op de natuur. Wij wandelen, kamperen, relaxen en sporten graag in de natuur, en wij merken dat onze klanten hier ook dol op zijn. Met de opwarming van de aarde is het belangrijker dan ooit om te kiezen voor duurzame opties. Zo hopen wij dat generatie op generatie kan genieten van de natuur zoals wij dat nu kunnen. Daarom hebben wij voor jou een aantal duurzame kinderwagens geselecteerd om je te helpen bij jouw keuze.

Joolz geboortebos

Bij aankoop van een Joolz kinderwagen wordt er een boom gepland in het Joolz geboortebos. Zo staat dit bos inmidels al aardig vol met bomen. Welgeteld meer dan 199.340 bomen. De bomen worden gepland in Colombia, Kenia of Nepal. Met de aanschaf van een Joolz Day+, Joolz Geo2, Joolz Hub of Joolz Aer kinderwagen maak je de wereld dus letterlijk een stukje groener.

Ook worden de Joolz kinderwagens geleverd in een herbruikbare verpakking. Want hergebruiken is natuurlijk beter voor het milieu. De doos waarin de kinderwagen wordt geleverd is eenvoudig om te toveren in een zeilboot, rendier of bus. Zo heeft je kindje later ook nog uren speelplezier van de doos waarin zijn kinderwagen is bezorgd.

Gerecyclede plastic flessen

De bekleding van de Easywalker Rudey kinderwagen is gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Door de plastic flessen uit de oceaan of afvalberg opnieuw te gebruiken voorkom je dat stapels wegwerpplastic maar blijven groeien. Dankzij het milieuvriendelijke ontwerp van deze kinderwagen draag jij je steentje bij met het terugdringen van het wereldwijde plasticprobleem.

Milieuvriendelijke materialen

Bij Nuna kiezen ze bij het ontwerp van een kinderwagen voor milieuvriendelijke materialen. Zo wordt er gebruikt gemaakt van TENCEL een milieuvriendelijke wol. Biologisch katoen en Global Organic Textile Standard. Dit betekend de minstens 95% van de materialen moet bestaan uit biologisch geproduceerde materialen. Dit maakt de Nuna kinderwagen zeker een duurzame keuze!

Goede kwaliteit

Daarnaast verkopen wij bij Baby Max alleen merken kinderwagens van goede kwaliteit zoals Cybex, Bugaboo, Icandy, UPPAbaby en meer zodat je lang vooruit kunt met de aankoop van je nieuwe kinderwagen. Wanneer je kindje de kinderwagen is ontgroeid kan deze zeker nog een tweede, derde of zelfs vierde ronde mee. Dit zorgt weer voor minder belasting van het milieu.

Shop nu